FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[08.05.2008] Liderul unei asociaţii obşteşti a declarat greva foamei în semn de protest faţă de modul în care CCA repartizează frecvenţele

2008-05-08/06:00 Preşedintele asociaţiei obşteşti „Info-Mingir” din satul Mingir, raionul Hânceşti, Vitalie Şelaru, a declarat greva foamei în semn de protest faţă de modul în care au fost repartizate la 7 mai frecvenţele radio scoase în concurs de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Vitalie Şelaru a declarat pentru Info-Prim Neo că asociaţia a cărei lider este, împreună cu Primăria şi Consiliul sătesc din Mingir, a depus o cerere la Ministerul Dezvoltării Informaţionale pentru a li se repartiza o frecvenţă radio. Aceasta a fost stabilită ca fiind 107,6 MHz. Membrii CCA nu au ţinut cont, însă, de demersul asociaţiei şi în şedinţa din 7 mai a acordat licenţă pentru frecvenţa respectivă unui alt post de radio - „Radio 10” (un post în constituire care, la aceeaşi şedinţă, a obţinut licenţe pentru alte trei frecvente – n.r.).

Vitalie Şelaru, susţine că membrii CCA nu ar fi votat corect şi că dosarul depus de către „Info-Minigir” nu fost studiat în timpul şedinţei. În plus, potrivit protestatarului, asociaţiei nu i-a fost oferită ocazia să aducă consiliului mai multe argumente pentru a demonstra că satul Mingir are nevoie de un post de radio local. Vitalie Şelaru susţine că în timpul discursului său, membrii CCA nu erau atenţi la cele spuse.

Potrivit preşedintelui asociaţiei obşteşti „Info-Mingir”, greva foamei este singura soluţie pentru a atrage gravelor încălcări pe care le comit membrii CCA.

Solicitat de Info-Prim Neo vicepreşedintele CCA, Valeriu Frumusachi susţine că toţi concurenţii au avut timp suficient pentru a vorbi în faţa membrilor CCA. Toate dosarele sunt analizate şi nu există posibilitate ca acestea să fie neglijate.

Vicepreşedintele CCA este de părere că Vitalie Şelaru ar fi putut apela la alte metode de protest, inclusiv să înainteze o cerere în instanţa de judecată. De asemenea, potrivit lui Frumusachi ar fi fost corect, dacă Şelaru ar fi discutat mai întâi cu membrii CCA.

La 7 mai CCA a acordat licenţe pentru 5 frecvenţe radio disponibilizate şi 11 frecvenţe disponibile. Joi, 8 mai, CCA va oferi licenţe pentru canalele TV scoase în concurs în luna martie.

Sursa: http://info-prim.md

Print