Romantica are licenţă audiovizuală din 15 martie, după votul Consiliului Naţional al Audiovizualului, proiectul fiind susţinut de Sorin Enache, directorul general al companiei care operează Romantica (S.C. Romantica Television SRL), Teo Trandafir - directorul televiziunii şi Alin Petran, directorul reţelei teritoriale Realitatea TV.
Televiziunea va înlocui din 25 martie (?) actualul semnal al canalului britanic Romantica, difuzat în 2,5 milioane de case din România prin cablu.
Televiziunea va fi finanţată în continuare printr-o taxa pe abonat dar şi prin publicitate. Sorin Enache a declarat că după o perioadă, ulterior lansării, taxa pe abonat va fi mărită. De asemenea, televiziunea se va distribui pe platformele digitale. La data licenţierii noului program semnalul Romantica nu era distribuit decât prin Digi TV. Semnalul Romantica va fi ridicat pe satelitul Sirius2, împreună cu întregul pachet Realitatea, care mai include televiziunile Realitatea TV şi Money Channel.
Televiziunea va avea un format de nişă, dedicat unei audienţe feminine de peste 35 de ani. Teo Trandafir a declarat despre publicul ţintă că “femeia căreia ne adresăm are un statut în familie, este cea care ţine polonicul în mână, are bani, dorinţe, aspiraţii cărora le vom răspunde. Dorinţa femeilor de peste 35 de ani este de a îmbătrâni liniştită lângă partener, ea nu mai aşteaptă mari schimbări în carieră...”.
Aspectul grafic al televiziunii se va baza pe Culoarea roz, cu un “parfum fresh spre dulce”. Pe lângă telenovelele care fac succesul actualului canal Romantica, televiziunea va avea o grilă care include mai multe emisiuni produse local, cu diverşi moderatori, printre care vedeta Teo Trandafir dar şi fostul succes difuzat de TVR, “Iartă-mă”.
Televiziunea va produce şi seriale proprii, primul dintre acestea fiind planificat pentru difuzare de la 1 mai.
Audienţa postului Romantica este măsurată din luna decembrie 2007, acesta înregistrând în februarie o cotă de piaţă pe urban de 0,2% şi un rating mediu la nivel naţional de 5.000 de telespectatori pe minut, potrivit TNS-AGB International.
Sursa: http://www.rdi-board.com
Print
|